Töövarje üllatas täiskasvanute sõbralikkus

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva Teataja töövari, Albu põhikooli IX klassi õpilane Ingeri-Helena Kakko tunneb heameelt, et saab tänavaküsitlust tehes reporteritöös käe valgeks.
Järva Teataja töövari, Albu põhikooli IX klassi õpilane Ingeri-Helena Kakko tunneb heameelt, et saab tänavaküsitlust tehes reporteritöös käe valgeks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide gümnaasiumi kümnendikud olid eile muljetest tulvil. Kuigi see, kes kuhu töövarjuks läks, oli üldjuhul varem teada, olid emotsioonid sedavõrd ülevoolavad, et neist said osa õpetajadki.

Töövarjuks minna soovijaid abistanud majandusõpetaja Elbe Metsatalu sai osa paljude noorte kogemustest. Kõige populaarsem valdkond oli tema andmeil üllatuslikult politsei ja riigikaitsega seonduv.

Metsatalu seostas sellist valikut noorte vajadusega põnevuse järele. Seda kinnitas ka sama kooli õpilane Mari Mikson, kes noorsoopolitseiniku Malle Hermansoni töövarjuna käis Türi-Allikul lastele raudteeohutusteavet jagamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles