Kingita on veel paarkümmend last

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Järvamaa on üks maakondadest, kus heategevusprojektil Inglipuu ei ole sel aastal läinud väga hästi. Kingita on veel üle poole lastest.

Kui kolmes maakonnas võib heategevusprojekti Inglipuu õnnestunuks kuulutada, sest kingitused on kogutud kõigile rasketes oludes kasvavatele lastele, kelle nimi koos kingisooviga Maxima poodides väljas oli, siis Järvamaal on kingita veel üle poole lastest. Maxima Eesti avalike suhete juht Erkki Erilaid ei osanud täpset laste arvu öelda, kuid see jäävat paarikümne kanti.
Veel nädalajagu tagasi oli kingita 35 maakonna puudustkannatavatest peredest pärit last.

Inglipuu koordinaator Ty Lehtmäe teatel on Paides ja Türil nukker. „Loodame, et aasta viimane päev ja uusaasta algus toob puudustkannatavate laste kingikottidesse lisa,“ ütles ta,

 Ty Lehtmäe sõnul ei ole vastupidiselt üldlevinud arvamusele laste sooviks tihtilugu üldsegi tahvelarvuti või telefon, vaid pigem pusled, raamatud või talveriided. “Inglipuul rippuvate laste soovide hulgas on enamjaolt armsad väikesed mänguasjad, raamatud ja arendavad mängud. Paljud pered soovivad lihtsalt sooje talvesaapaid, kelku või jopet,” tõdes Ty Lehtmäe.

Üle Eesti on heategevusprojekti Inglipuu raames on rasketes oludes kasvavatele lastele kogutud 950 jõulukingitust, kokku saavad kingi ligi 1100 last.

Igas poes ripuvad Inglipuul just selle piirkonna laste nimed, annetada saab 1. jaanuari hilisõhtuni. Erkki Erilaid lubas, et ükski Inglipuu projektis osalev laps kingita ei jää. „Kui mõnele lapsele annetajat ei leidu, muretseb kingi Maxima,“ kinnitas Erilaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles