Mustla külas sünnivad head loodusfotod

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Läinud pühapäeval kuulutasid Looduse Omnibuss ja Nordea pank Tallinna Linnahallis  välja «Looduse aasta foto 2009» võitjad.


Võistluse korraldaja Jaan Riis on öelnud, et tänavu saabus üle ootuste palju pilte, rohkem kui 12 000 lastelt, noortelt ja täiskasvanutelt –  autoreid oli üle 1400. Iga osaleja võis saata kuni 15 pilti.
Tavapäraselt oli nende hulgas ka Paide vallas Mustla külas elav Eensoode pere: isa Leo, ema Piret ning lapsed Tanel, Merit ja Kaarel.

Seekord jäi hindajate auhinnasõelale Piret Eensoo pilt kategooriast «Vormi mängud looduses» (pildil).
«See on kevadine jääpilt – nagu purjekas, tehtud raba kuivenduskraavi peal, jäält võib igasuguseid asju leida,» selgitas ta. «Jääpilte saatsin kaks, üldse oli mul kuus pilti. Auhind oli tõsine üllatus, tehniliselt pole see hea, läksin niisama osalema.»

Noorte looduspiltidest osutus äramärgituks Meriti pilt vetikate kihavast elust vees. «Merit oli meist ainuke, kes saatis lubatud 15 pilti, paremate seas näidati neist kaheksat, Kaarlilt oli seal viis ja Tanelilt neli pilti,» ütles Piret Eensoo. «Tore oli neid suurelt ekraanilt vaadata.»
«Looduse aasta foto 2009» peavõidu, Suure Hundi tiitli võttis vastu Jarek Jõepera parima maastikupildi eest, mis on tehtud talvel Tartumaal Kanepi lähedal. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles