Lavastused viivad Muumiorgu ja Iirimaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere teater toob esmaspäeval Paide kultuurikeskusse kaks seltskonda seiklejaid: kell 12 saavad lapsed kaasa elada Muumitrollile koguperelavastuses «Muumitroll ja Sabatäht» ning kell 19 saavad täiskasvanud osa Iirimaa meeste hasartsetest elumängudest lavastuses «Meresõitja».

Tove Janssoni «Muumitroll ja Sabatäht» algab hetkel, kui muidu nii ilusa Muumioru taevasse ilmub punane sabatäht, mis ähvardava kiirusega maale läheneb.

Loomulikult tuleb tema päritolu ja eesmärk välja uurida ja selleks võtavad Muumitroll, Sniff ja Nuuskmõmmik ette ekspeditsiooni Üksildastes Mägedes asuvasse observatooriumi.

Muumide seiklusi aitab jutustada lavastaja Üllar Saaremäe ning näitlejad Kertu Moppel, Liisa Aibel, Helgi Annast, Natali Lohk, Maarika Mesipuu, Tiina Mälberg, Margus Grosnõi ja Lauri Kaldoja.

Rakvere teatri reklaamijuht Kristo Kruusman lausus, et samal õhtul avaneb Paide kultuurikeskuse laval aga killuke Iirimaad.

Conor McPhersoni näidendi «Meresõitja» tegevustik viib vaatajad Dublini äärelinna, kus kaks täisealist venda koos sõpradega jõule tähistavad.

Noorem vend Sharky on jõuludeks koju tulnud, et oma vanema ja pimeda venna Richardi eest hoolitseda ning vanade sõpradega kokku saada. «Mis võikski olla mõnusam, kui korra argiaskeldustest taanduda ja hubases seltskonnas napsuklaasi taga paar tihi kaarte mängida. Ühtäkki liitub kaardiseltskonnaga salapärane mister Lockhart ning Sharky avastab, et mängib oma hinge eest,» selgitas Kruusman.

Rühmatööna valminud lavastuses mängivad Peeter Rästas, Tarvo Sõmer, Erni Kask, Margus Grosnõi ja Üllar Saaremäe. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles