Imavere saeveskis käib töö ka öösiti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere Saeveski
Imavere Saeveski Foto: Peeter Sirge/Postimees

Stora Enso Imavere saeveskis käib jämepalgiliinil töö seitse päeva nädalas hommikul kella seitsmest öösel kella kaheni.


Tingituna nõudluse kasvust jämepalgiliinilt tulevate toodete järele on lisaks tavapärasele kahele vahetusele appi toodud üks vahetus peenpalgiliini töötajaid.
Imavere saeveski juhataja Marek Moorits põhjendas ümberkorraldusi sellega, et nõudlus järelvääristatud toodete, peamiselt Jaapanisse eksporditavatele liimpuittalade järele on suurenenud. Materjali, mida on võimalik järel­vääristada, saab kõige rohkem jämepalgist.
Huvi saeveski toodangu vastu on elavdanud ka kevad, mil ehitusaktiivsus suureneb. Mooritsa hinnangul on oma osa veel tooraine hinna langusel, mis on parandanud ettevõtte konkurentsipositsiooni maailmaturul. «Lähikuudel on jämepalgiliinilt tulevate toodete järele nõudlus suurem,» kinnitas ta.

Tulevikuväljavaated Mooritsa hinnangul nii optimistlikud ei ole. Kui veel aasta algul ületas palgi pakkumine nõudlust, hakkab nüüd olukord taas muutuma ja tootmist piirama tooraine puudus. «Metsaomanik ei lähe metsa vaid saepalki tegema, ta tahab, et oleks võimalik maha müüa ka paberi- ja küttepuu,» selgitas ta.  
Mooritsa hinnangul on erametsaomanikele endiselt suur takistus ka metsatulu maksustamine. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles