Turismimess lõi rahvarohkusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel käis turismimessil «Tourest 2013» rekordhulk külastajaid, Järvamaa boksi jagus neid nii ühele kui ka teisele poole letti.

Möödunud reedest pühapäevani kestnud turismimessi külastas Eesti turismifirmade liidu peasekretäri Kristen Lahteina andmetel kolme päeva jooksul 36 316 inimest, keda oli möödunud aastal sündinud külastajate rekordist 10 000 rohkem.

Kõige aktiivsem oli laupäev, mil «Tourestil» käis 22 840 inimest. Rahuloluks oli põhjust ka Järvamaa turismiinfokeskuse infokonsultandil Piret Sihvril, sest maakonna boksi jagus uudistajaid nii leti ette kui ka taha. «Jagatud said kõik 800 kaarti ja seltskond, kellega tänavusel messil olime, oli ääretult mõnus, väga kokkuhoidev ja sõbralik,» lausus ta.

Nii nagu paaril viimasel, tunti ka tänavu suurt huvi maakonnas tehtava ja matkaradade vastu. Sihver lisas, et matkata soovitakse nii jalgsi kui ka jalgrattaga.

Järvamaal pakutavat tuli tutvustada eesti, vene, aga ka inglise keeles. Tähelepanuväärselt palju oli Sihvri selgitusel huvilisi just Eesti oma venelaste hulgas. «Ju see on neil üks võimalik viis teada saada, kuidas Eestis elatakse,» märkis ta.

Alates 1991. aastast korraldatav «Tourest» on Balti riikide vanim ja suurim reisimess. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles