Vilistlased arutlesid kultuuripärandi üle

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ründo Mülts
Ründo Mülts Foto: ANDRUS KOPLISTE

Eelmisel reedel pidas Paide ühisgümnaasiumis Eesti Vabariigi aastapäevale ja kultuuripärandi aastale pühendatud konverentsi, kus esinesid vilistlased, kes on seotud antud valdkonna temaatikaga.

Kooli haridustehnoloog Andrus Kopliste andis teada, et üks põhiettekandja oli vilistlane Ründo Mülts, kes arutles selle üle, kas kodus loodud pärimus on vaikiv varakamber või elav kultuuripärand.
Mültsi meelest saab kõik meie ümber pärimuseks, tuleb vaid osata näha, millist teavet annavad vanad fotod, esemed, laulud ja kombed.
Lisaks osalesid esinesid vilistlased Annes Arro, Katti Muru, Veinika Västrik, Marju Mändmaa, Kätlin Pajula ja Liina Leinberg.
Viieteistkümnenda lennu lõpetanud Veinika Västrik tutvustas oma raamatut «Lapilised vööd». Ta rääkis vööst kui maagilise jõu andjast ja kandjast ning tutvustas esivanemate rikkalikku vöökirjade pagasit ja värvide kombinatsioonide tähenduslikkust.
Konverentsi lõpetas näitetrupi Oma Lava loengetendus Eesti rahvarõivastest, mis kõneles rahvarõiva kujunemisest ja tähendusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles