Kampaania puhastas maakonna vanapaberist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Vanapaberi kogumise kampaaniaga koguneb tänavu paberit üle kahe korra vähem kui rekordaastal, sest maakonna pööningud ja panipaigad on makulatuurist tühjaks saanud.

Väätsa prügila projektijuht Toomas Laimets lootis, et tänavu koguvad maakonna õpilased kampaania käigus sada tonni vanapaberit. Senine rekord on olnud 233 tonni.
Laimetsa selgitust mööda ei näita koguse vähenemine, et lapsed korjaksid paberit laisemalt, pigem on varud  otsa lõppenud. «Kui varem toodi palju ka mitmekümne aasta vanuseid ajalehti, siis nüüd on need varud otsas,» sõnas ta.

Laimets on rahul, et seitsmendat aastat tehtav kampaania on osutunud  sedavõrd populaarseks, et suutis pööningud ja panipaigad vanapaberist tühjaks teha. «Nüüd jõuavad meieni enamasti ajalehed ja ajakirjad, mis on ilmunud viimasel aastal,» lisas ta.
Laimets ütles, et kuigi vanapaberi korjamise kampaania lõpeb homme, käib paberi vedu veel kogu järgmise nädala, misjärel võib teha täpsema kokkuvõtte.
Laimets kinnitas, et Väätsa prügila korraldab kampaaniat kindlasti ka järgmistel aastatel.

Paide ühisgümnaasiumi IVb klassi õpilane Martin Rikk on tänavu kooli toonud 340 kilogrammi  vanapaberit, purustades sellega oma eelmise aasta rekordi 20 kilogrammiga.
Martini vanapaber pärineb kodunt, kuid oma osa on andnud ka sugulased. «Kui tädi ja onu Tallinnast külla tulevad, võtavad nad oma vanapaberi kaasa,» sõnas ta.
Koju tellitud Postimehed ja Järva Teatajad kogub Martin ise kokku.
Martin ei salga, et pingutab vanapaberit korjates, sest tahab võita ja saada selle eest auhinnaks särgi nagu möödunud aastal.
Samas teab Martin, et vanapaberit korjates pole tarvis paberi tootmiseks nii palju puid langetada.

Martin kinnitas, et käitub ka muidu keskkonnasäästlikult. «Meie pere ei osta kunagi poest kilekotte,» sõnas ta.  
Paide ühisgümnaasiumi IVb klassi juhataja Annely Põder on samuti täheldanud, et laste toodud paberihunnikud jäävad väiksemaks, kuid kogumishasart pole vähenenud. «Tundub, et vanaemade varud on otsa saanud,» lisas ta.

TEAVE
Väätsa prügila seitsmes vanapaberi kogumise kampaanias käib arvestus eraldi põhikoolide ja gümnaasiumide vahel, koolid järjestuvad ühe õpilase kohta kogutud vanapaberi koguse järgi.
Tublimaid koole ootavad rahapreemiad, kleebised, T-särgid, lisaks üllatusauhinnad toetajatelt.
Kampaania tulemused teeb prügila teatavaks 20. mail pidulikul lõpuüritusel Paide kultuurikeskuses.

Allikas: Väätsa prügila  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles