Enim linde loendati Türi vallas

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja


Jaanuari lõpus oli Eesti ornitoloogiaühingu korraldusel talvine aialinnuvaatlus, kus 2501 linnusõpra vaatles 65 266 lindu 61 liigist. Järvamaal vaatles 94 inimest 2348 lindu. Liike kogunes 39 ja vaatluskohti oli 64.

Enim linde loendati Türi vallas – 885 (liike 28, vaatluskohti 27, vaatlejaid 41). Järgnesid Paide linn 268 (liike 24, vaatluskohti 7, vaatlejaid 7) ja Järva-Jaani vald 213 linnuga (liike 17, vaatluskohti 4, vaatlejaid 6).

Aialinnuvaatluse kodulehel on kirjas, et kõige arvukam liik oli neljandat aastat järjest rasvatihane, kes esines rohkem kui 96 protsendil vaatluskohtadest ning moodustas umbes veerandi lindude koguarvust.

Järgnesid jälle rohevint ja põldvarblane. Enamiku liikide puhul ei esinenud arvukuses ja kohtamissageduses olulisi muutusi, suurimad tõusjad olid invasioonilinnud pasknäär ja suur-kirjurähn. Liigiline mitmekesisus suurenes: tänavu oli seitse liiki rohkem kui eelmisel aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles