Juhtkiri: Tänada tuleb oma ala eestvedajaid

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Järvamaal on noorte hulgas filmide tegemine populaarsust kogunud. Loomulikult on tänapäeva digitaalajastul filmi teha palju lihtsam ja odavam kui näiteks paarkümmend aastat tagasi.

Sama tähtis on seegi, et Paides leidub üks inimene, kes on viitsinud noortega jännata ja neis filmindushuvi äratada. Jutt käib eile filmikonkursil pärjatud Bionika Ermist.
Ermi kiituseks tuleb öelda sedagi, et filmitegemist ei võta ta  kergel käel, vaid on kutsunud siia oma ala proffe lastele õpetussõnu jagama.
Filmi võib tänapäeval teha ka mobiiltelefoniga, aga kui räägime kvaliteedis, nõuab see siiski kallist tehnikat,  teadmisi ja oskusi.

Vaevalt, et Paidest sirgubki palju Spielberge, kuid Järva Teataja arvates on palju tähtsam, et suur hulk noori on leidnud endale mõistliku vaba aja veetmise vormi.
Kui saavutusi vaadata, võib öelda, et siinne filmindus on lausa õitsele puhkenud. Möödunud aastal lõid Kanal 2 uudistesaate «Reporter» veebis laineid Paide gümnaasiumi neiud filmiga «Kuidas ma talle ütlen, et olen rase.» Nüüd filmivad paidekad Eesti esimest veebiseriaali, mis linastub sellesama «Reporteri» leheküljel.

Selleks et ühes kandis mõni ala populaarsust koguks, on vaja fanaatikut, kes hakkaks teisi enda järel vedama. Nii võibki imestada, miks on ühes kandis nii head lauljad, teises kohas võimlejad ja kolmandas kohas on au sees näitemäng.
Samas on ka kurbi näiteid, kuidas liidri lahkumise järel väheneb selles paikkonnas ala harrastajate hulk kiiresti. Kui mõne alaga on juba pikalt tegeldud, ei pruugi liidri lahkumine enam suurt tagasilööki anda, sest ta on jõudnud endale järglased kasvatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles