Türil puhkeb õide 50 tulbisorti

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesel tulbipäeval Türi kultuurimajas ei oleks tulbid tähelepanu puuduse üle küll kurta saanud: nende kohal välkusid lakkamatult fotoaparaadid ja nende uhked nimed pandi hoolega märkmikesse kirja.
Esimesel tulbipäeval Türi kultuurimajas ei oleks tulbid tähelepanu puuduse üle küll kurta saanud: nende kohal välkusid lakkamatult fotoaparaadid ja nende uhked nimed pandi hoolega märkmikesse kirja. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Reedel kella 10st 18ni kestab Türi kultuurimajas tublipäev. Kahe aastat tagusest mõttesähvatusest mitmekesistada Kevadpealinna ettevõtmisi ja tuua neisse veelgi rohkem kevadet alguse saanud päev on pühendatud aiaomanikele ja aiandushuvilistele.

Kavas on kokku panna tulbinäitus 50 sordist, Ülle Kuldkepi fotonäitus «Tulbi võlu», lillelise käsitöö näitus-müük, lõiketulpide ja õitega tulbisibulate müük ning tulbiteemalised töötoad, milles osalemine maksab 0,5–3 eurot olenevalt materjalide maksumusest.

Kella 10.30st 18ni tegutsevad järgmised töötoad: siidimaal (Salme Andre/Siidrik Sandre OÜ), käsitöökaardid (Anni ja Eda Adamson, Nobiina OÜ), viltimine (Imbi Karu/ Türi käsitöötuba), tulbimaalid (Malle Saarelaid), lillelised märkmikud (Triin Pärna), tekstiilist rinnamärgid ja võtmehoidjad (Thea Vesman) ja Määra Mäe Meistrikoja juhendatav tulpide kruttimise töötuba.

Kell 12 räägib lektor Annela Orasi (Eesti Roos OÜ/Põltsamaa Roosiaed), kuidas oma hooaega sibullillede ajatamisega pikendada, ja tutvustab roosiaia kollektsiooni.

Kell 15.30 tutvustab lektor Arnod Hannust (Haideaed OÜ, meisteraednik, saate «Paradiisiaiad» kaassaatejuht, mitme aiandusraamatu kaasautor) sibullilli.

«Päeva eesmärk on anda lillekasvatajatele võimalus oma teadmisi jagada ja julgustada aednikke katsetama koduaedades uusi sorte,» ütles korraldaja Reelika Marrandi.

Näituste ja loengute külastus on tasuta. «Osalejatele jagame Leader-programmi toetusel valminud tulbiraamatut, kuhu on kogutud fotod möödunud aastal näitusel olnud sortidest,» lisas Marrandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles