Kaia Iva: Rahvakogu on oluline

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva
Kaia Iva Foto: Tiit Reinberg

Isamaa ja Res Publica Liidu riigikogu fraktsiooni esimees Kaia Iva peab rahvakogu rolli osalusdemokraatia edendamisel suureks.

"Rahvakogule laekunud ettepanekute rohkus ja sellele järgnenud arutelud näitavad, et väga paljud inimesed tahavad poliitika tegemise üle kaasa mõelda ja neil on oma konkreetsed seisukohad ja ettepanekud. Ma leian, et just osalusdemokraatia edendamisel on rahvakogu roll olnud suur," ütles Iva ERR-i uudisteportaalile.

Iva arvas, et ühtpidi on võimalik oma ettepanekuid esitada, võrrelda ja analüüsida neid kogumis. Samas ka kogeda, et parimas usus tehtud ettepanekud võivad olla suisa vastandlikud ning kompromissi otsimine ei pruugi anda ootuspärast lahendit.

Mis võiks rahvakogu pikemajalisem tulem olla, on Iva sõnul praegu natuke vara ennustada, sest tegemist on Eesti jaoks uudse algatusega.

"Ma loodan, et nii mõnedki inimesi kõnetanud teemad, mis eelkõige puudutavad erakondade rahastamist, aga ka inimeste kaasatust, saavad riigikogus rahvakogu kaasabil lahenduse," sõnas Iva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles