Juba nädalapäevad on saanud Ambla valla Rebase talu pererahvas koguda vahtramahla, mida ka turul müümas käib.
Vahtratel hakkas mahl jooksma
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perenaine Piia Tiigemäe ütles, et vahtral hakkab mahl jooksma juba siis, kui öösel on veel miinuskraadid, kuid päeval tõstab päike termomeetri näidu plusspoolele.
Peale selle, et vahtramahl on tervislik ja värskendav jook, soovitab Tiigemäe keeta sellest ka teed. «Suhkrut lisada pole vaja, mahl on juba ise piisavalt magus,» lisas ta.
Tiigemäe teada küsitakse Tallinnas vahtramahla liitrist isegi kolm eurot, kuid tema müüs seda Kehra turul euroga ja ostjatest puudust polnud.
Tiigemäe märkis, et kui vahtral mahl enam ei jookse, saab väärtuslikku kraami kasepuust.