Ambla leppis tipus vähesega

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ambla SK vs BC Kalev/Cramo Paide E-Piima spordisaalis.
Ambla SK vs BC Kalev/Cramo Paide E-Piima spordisaalis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti meeste korvpalli-meistrivõistlustel nelja parema seas finaalturniirile jõudnud Ambla SK meeskond ebaõnnestus nii poolfinaalis kui ka finaalis ja lõpetas neljanda kohaga.

Finaalturniiril peeti mänge ühe võiduni. Poolfinaalis läks Ambla vastamisi BC Kala/Põlvaga ning kaotas 48:63.

Ambla SK mängija Elari Jõendi hindas selle hooaja otsustavaimaks kohtumiseks, sest võitja oleks pääsenud lõppvõistlusele ja otse esiliigasse. «Mäng läks täielikult aia taha,» tunnistas ta. «Visketabavus oli jube ning ega vastasedki oma visetelt hiilanud, kuid lõpus olid nad meist kindlamad.»

Mängus kolmanda-neljanda koha peale ootas Amblat ees Tartu Kalev/Estiko. Tuli kaotus 69:75 ja amblalased jäid medalita.

Jõendi tunnistas, et nii kaotused kui ka kogu finaalturniir oli totaalne läbikukkumine. Põhjusi, miks otsustavad mängud nii lõppesid, ta nimetada ei osanud. «Meid oli koos sama põhipunt, kes tegi kaasa terve hooaja ja kõik andsid endast 110 protsenti,» lausus ta. «Võibolla sai meile saatuslikuks just ülekeskendumine, kes teab.»

Meistrivõistluste põhiturniiril sammus Ambla vaid võidult võidule. Jõendi meelest võisid nad võitudega liialt ära harjuda ega osanud enam kaotada. «Oma märgi jätsid hooajale ka vigastused, kuid ega puhtalt selle vabanduse taga pugeda saa,» arutles ta. «Meid on nimekirjas 13-14 meest, kuid ühistreeningutest rääkida ei saa. Tööde, koolide ja vigastuste tõttu treenis kes kus, raske oli ka kümmet meest kokku saada, keskmiselt saime kokku viie-kuuekesi.»

Ambla valla spordijuht Leo Matikainen rõhutas samuti, et korvpallurite eesmärk oli otsepääs esiliigasse. Matikaineni hinnangul võisid just liialt kõrgeks kruvitud ootused põhjustada ülepingutamist. «Muidugi ka alla 30 protsendi visketabavus pole selline, millega mänge võidetakse,» sõnas ta.

Kogu Ambla SK hooajale ebaõnnestumise pitserit vajutada oleks ennatlik. Millised meeskonnad jätkavad esiliigas ja millised teises liigas, selleks peavad nad järgmise kahe nädala jooksul pidama testturniiri.

Vastavalt juhendile tulevad Amblale vastased esiliiga nõrgemate seas. Elari Jõendi teada peaks neile ja kolmandaks tulnud Tartu Kalevile vastu tulema Rapla ja Elioni võistkond.

Ambla eesmärk on jõuda nelja võistkonna seas kahe parema ehk esiliigasse pääsejate hulka. Kui arvestada juurde ka Järvamaa korvpalli-meistrivõistluste võimalikud mängud, on Amblat järgmise 18 päeva jooksul kaheksa mängu.

Leo Matikaineni selgitusel nõuab mängukava koostamine omajagu asjaajamist ning ilmselt ei jää mänguvabaks nädalavahetusedki. Testturniiri avamängu peab Ambla tõenäoliselt võõrsil.

Paide Viking Window korvpallimeeskond leppis teises liigas eelviimase, 12. kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles