Juhtkiri: Lillelaat näitas taset

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Kui palju kevadel Eestis laatasid tehakse, ei tea vist keegi, ikka lausa mitu ühel nädalavahetusel.

Selles tihedas konkurentsis on Türi lillelaat omaette tase. Seda laata kiidavad nii kauplejad kui ka müüjad.


Kauplejate rõõmu peapõhjus on, et ostjatest pole Türil kunagi puudust, sadagu või laada algusest lõpuni paduvihma. Kiidusõnu pälvivad korraldajad, kes on hoolitsenud ka pisiasjade eest.


Mõni aasta tagasi ohkasid lillelaadal tõelised rohenäpud, et taimemüüjad ei paista igasugu pudi-padiga kauplejate seast väljagi, kuid viimastel aastatel on taimed jälle tuntavas ülekaalus.


Tihe konkurents pani eile nii mõnegi müüja mõtlema, ehk peaks laada lõpu poole hakkama odavmüüki korraldama. Aastaid laadal kaubelnud taimemüüjad kinnitasid eile Järva Teatajale, et neid ei pane sellest ärist loobuma ka veelgi tiheneda võiv konkurents.


Kuigi  praegusel ajal tuleb positiivset majandusuudist tikutulega otsida, on heameel, et Türi lillelaat suutis esimesel päeval  uusi  rekordeid kirja panna. Võrreldes möödunud aastaga oli rohkem nii kauplejaid  kui ostjaid. Kui edukaks laat osutub, selgub muidugi homme õhtul, kuid põhjust pessimismi langeda pole.


Müüjad tunnistasid, et majanduslangusest rohkem võib nende äri mõjutada ilm, ja hoidsid pöialt, et päike pilve tagant välja poeks ja tuul vaibuks.



Juba aastaid on koos lillelaadaga tehtud tehnikanäitust, mis suure tõenäosusega võib jääda viimaseks. Järva Teataja selles suurt kadu siiski ei näe, sest tehnikat saab uudistada juuni algul Säreveres «Agril».


Suurte masinate lahkudes jääb laadaplatsile rohkem ruumi, mida võiksid taimemüüjate kõrval endale haarata käsitöölised. Et järjest rohkem külastavad Türi lillelaata ka soomlased ja rootslased, peaks ka sellise kauba järele nõudlus üksnes kasvama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles