Vanapaberi kogumine juba käib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii nagu kümnel eelmisel aastal, nii ka tänavu algatas Väätsa Prügila vanapaberi kogumise kampaania. Projektijuht Eiki Hansari selgitusel on 24 õppeasutust Järva-, Rapla- ja Harjumaalt kogumisest juba osa võtmas, kuid lisanduma on oodatud ka teised. «Kel soovi, andku vaid teada,» sõnas ta.

Teist aastat koguvad vanapaberit ka lasteaiad.

Eelmisel aastal osales kampaanias 27 õppeasutust ja Hansar loodab, et vähem ei ole neid tänavugi, pigem ikka rohkem. Ka koguseliselt on eesmärk ületada eelmise aasta tulemust – 168 tonni.

Kampaania kestab 6. maini, lõpuüritus on 22. mail Türi vallas Veskisillal, kus korraldajad jagavad parimatele auhindu. Hansari ütlust mööda käivad nad sissetallatud rada ka auhindade puhul: parimad saavad raha ja kõikide vahel loositakse välja mitmeid auhindu.

Eelmisel aastal gümnaasiumide arvestuses Järvamaal võitnud Paide gümnaasiumi huvijuht Helen Trugi kogemust mööda on vanapaberi kogumise kampaania puhul auhind üks suur mõjur. Võiduga saadud 125 eurot jagas Trug rohkem vanapaberit kogunud klasside vahel ära ja tema teada kasutati seda nii klassiekskursiooniks kui ka muudel ühisettevõtmistel.

Paide gümnaasiumi lapsed koguvad vanapaberit ka tänavu ja Trugi kinnitusel ikka sooviga kaitsta esikohta.

Kampaania selgitab parimaid kahes kategoorias: suurim kogus üldse ja õpilase kohta, eriauhinna saab enim vanapaberit kogunud lasteaed. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles