Kareda volikogu oli vallavanemat valides üksmeelne

Tiit Reinberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulno Klein
Kulno Klein Foto: Andrus Eesmaa


Kareda vallavolikogu valis teisipäeva õhtul toimunud istungil vallavanemaks Kulno Kleini, keda toetasid kõik kohal olnud kaheksa volinikku.
Klein ütles, et on vallamajas juba täna hommikulgi, kuid ametlikult asub tööle järgmisest nädalast.

Käesoleval nädalal lubas Klein taandada ennast eraettevõtete juhtimisest, kuid Paide linnavolikogus plaanib ta esialgu jätkata. «Varasematel aegadel pole Paides juulis ja augustis volikogu istungeid toimunud ja seega ei tohiks see väga palju aega võtta,» lisas ta.
Teisipäevasel istungil kinnitas vallavolikogu ka valla arengukava, mis on Kleini selgitusel temale väga oluline dokument, sest neid plaane peabki ta ellu viima hakkama.

Klein tunnistas, et luges üllatusega laupäevasest Järva Teatajast, et Koeru valla juhid plaanivad lähiajal Karedale liitumisettepaneku teha. «Kõigepealt tuleb oodata, mida volikogud otsustavad, siis saab sellel teemal kaasa rääkida,» sõnas ta.
Kleini soov oli see, et kui ühinemine tõsiselt arutlusele võetakse, tuleb võimalikult kiiresti küsida selles küsimuses ka kohalike elanike arvamust.
Klein selgitas, et kui Järvamaa kaardile vaadata, siis on näha, et Koeru pole neile ainus tõmbekeskus, vaid on ka Paide linn ja Järva-Jaani vald.
Klein, kes on olnud nii Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuse liige, kui partei Järvamaa piirkonna esimees, kinnitas, et parteitööd ta Karedale tegema ei lähe.

Kareda vallavolikogu kinnitas Kleini kuupalgaks 1022,59 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles