Veteranipäeva tähistab ka kodumalev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Birgit Itse/Järva Teataja

Täna tähistatakse Eestis veteranipäeva ehk välismissioonil osalenud ja teenistuses viga saanud kaitseväelaste päeva.

Veteranipäeva tähistab ka Kaitseliidu Järva malev, kellele on endast märku andnud kolm veterani. Malevapealik major Arvi Niglase selgitusel ei hakka nad mingit kinniste uste lõunasööki korraldama. «Tähistame seda tähtsat päeva kogu maleva perega koos, ilusa ilma korral toome välja wok-pannid ja grillid ning tuleb selline piknikulaadne üritus,» lausus ta.

Enne lõunasööki osalevad veteranid Toris Püha Jüri kirikus jumalateenistusel, kus õnnistatakse jürituld ehk veteranide mälestustuld.

Veteranipäeva keskne üritus «Veteranrock» saab alguse kl 18.30 Tallinnas Vabaduse väljakul ja sellest teeb otseülekande ka ETV. Niglas lisas, et meie veteranid viib rokkkontserdile maleva buss.

Veteranipäeva puhul on täna Eestis lipupäev. Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused kui ka avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Valitsus kutsub ka kõiki teisi üles heiskama sel päeval Eesti lippe. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles