Noore filmitegija looming jõudis avalikkuse ette

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvi Roosi lühifilm «Momendid» pälvis žürii poolehoiu oma mõtlemapaneva sisu ja tervikliku visuaalse  ja audiolahendusega.
Tarvi Roosi lühifilm «Momendid» pälvis žürii poolehoiu oma mõtlemapaneva sisu ja tervikliku visuaalse ja audiolahendusega. Foto: ANDRUS KOPLISTE

Eelmisel kevadel olnud Eesti amatöörfilmide festivalil tunnistati Türi ühisgümnaasiumi õpilase Tarvi Roosi lühifilm «Little Things Matter» teise koha vääriliseks.
Paar nädalat tagasi oli Roosil põhjust jälle rõõmustada: seekord suutis ta oma lühifilmiga «Momendid» lummata hindajaid sedavõrd, et tasuks tuli esikoht.

«Väga terviklik, väljapeetud dramaturgiline joon filmi algusest kuni lõpuni ning tõeliselt audiovisuaalne linateos,» polnud festivali eestvedaja ja žürii liige Jaak Järvine kiitusega kitsi.
Roosi töödega juba varem konkurssidel kokku puuutnud Järvine leidis, et Tarvi on tublisti edasi arenenud ja annab oma töökusega silmad ette nii mõnelegi filmitegijale, kes on seda juba vastavas koolis tudeerinud.
Lisaks heale operaatoritööle tõstis Järvine esile audiovisuaalset kujundust. «Tihti on nii amatöör- kui ka professionaalsetes filmides nii, et visuaalne pilt on väga hea, aga helipool ei sobi – on halvasti valitud, halva kvaliteediga,» selgitas ta. «Tarvi Roosi filmi puhul oli kõik terviklik. Lugu oli samuti väga huvitav, see käsitleb ühe perekonna traagikat. Mõtlemapanev lugu.»
Veel leidis Järvine, et Tarvis Roos peaks kindlasti minema filmikunsti edasi õppima. «Ta on andekas – selliseid iseõppijatest andekaid väga tihti ei kohta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles