Mõisas saab tantsida ja kuulata kirjanikku

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht/ Sakala

Mais on Paide vallas Sargvere mõisas kaks üritust.

Reedel, 24. mail kell 19–21 on mõisas Südamaa tantsutuba. Korraldaja, Sargvere MESi tegevjuht Leila Joosepson lausus, et nad ootavad suuri ja väikseid mõisa saali ringmänge mängima ja tantsima eesti ja teiste rahvaste külapidude tantse alates 19. sajandist. «Kaasa palume võtta häid sõpru, midagi söögipoolist ühisele teelauale, tantsujalanõud ja Sargvere mõisa heaks kogumiskarpi soovitusliku annetuse,» ütles ta.

Rahvast tantsitab pillimees Leho Laaser.

Kolmapäeval, 29. mail kell 19–21 esitleb oma raamatut kirjanik Kristiina Ehini raamatu ja tegutseb loovkirjutamise õpituba.

Kristiina Ehini sulest on emakeeles ilmunud kuus luule- ja kolm proosakogu. Tema looming on pälvinud nii kodumaiseid kui ka rahvusvahelisi preemiaid.

«Paleontoloogi päevaraamat» räägib autori lapsepõlvest, kooli- ja noorusajast Raplas kirjanikest vanemate peres. Raamat koosneb isiklikku laadi mälupiltidest, kuid perepärimuse kaudu ulatub autor ka oma sünnieelsesse aega.

Leila Joosepson lausus, et samasugust läbitunnetatud loo kirjutamist õpetab Kristiina Ehin huvilistele ka esimeses õpitoas. Suurema huvi korral jätkub loovkirjutamine õpiringina sügisel. Joosepson ütles, et parimad palad ilmuvad Sargvere mõisa kodulehel rubriigis «Mõisa päevaraamat».

Kaasa võiks võtta häid sõpru, midagi söögipoolist ühisele teelauale, paberi-pliiatsi ja Sargvere mõisa heaks kogumiskarpi soovitusliku annetuse. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles