Lõõla koolimaja asub elama uut elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval käis Lõõlas oma endist koolimaja uudistamas Saksamaal elav Ly Reesik (Tuimann) (vasakul) koos oma Haapsalus elava õega. «Väga ilusti tehtud!» ütlesid nad kui ühest suust Kaitseliidu Järva maleva pealikule major Arvi Niglasele kiidusõnu.
Kolmapäeval käis Lõõlas oma endist koolimaja uudistamas Saksamaal elav Ly Reesik (Tuimann) (vasakul) koos oma Haapsalus elava õega. «Väga ilusti tehtud!» ütlesid nad kui ühest suust Kaitseliidu Järva maleva pealikule major Arvi Niglasele kiidusõnu. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Endise Lõõla algkooli hoone on poole aastaga saanud nii uue välimuse kui sisu, esmaspäeval andis Paide MEK Kaitseliidu Järva malevale õppekeskuseks ümber ehitatud hoone kätte.

Et endine külakoolihoone on ajaloolise väärtusega, tahtsid selle uued omanikud säilitada võimalikult palju maja algupärast välimust.
Ümberehitustöödest jäi puutumata ainulaadne liivakivivundament ja hoolimata sellest, et hoone on maaküttega, kaunistab katust kaks korstnat nagu vanasti, kuigi korstnajalgade sees paiknevad hoopis ventilatsioonitorud.
Kaitseliidu Järva maleva pealik major Arvi Niglas ütles, et vastvalminud õppekeskuses on võimalik koolitada korraga 70 inimest, majutada poole vähem. «Vajasime majutus-, toitlustus- ja pesemisvõimalusi 30-40 inimesele, et kui kursus on sees, siis majast välja ei peakski minema,» täpsustas ta.

TEAVE
Lõõla algkooli projekteeris omaaegne tipparhitekt Herbert Johanson, koolimaja ehitati aastatel 1939–1942. Lõõla algkool lõpetas tegevuse  1. septembril 2002.
Kaitseliidu Järva maleva Lõõla õppekeskuse ümberehituse projekteeris Paide EKE Projekt, ehitas Paide MEK. Ehitus- ja sisustustöödeks kulus umbes kaheksa miljonit krooni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles