Kampaania kutsub rongi märkama

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Tatar/ Postimees

Täna algas tehnilise järelevalve ameti (TJA) ja MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE) raudteeohutuse kampaania „Märka rongi“.

Kampaania eesmärk on pöörata liiklejate tähelepanu uute, esmaspäeval liinile minevate rongidega seotud muudatustele ning kutsuda kõiki üles järgima liiklusreegleid ja ohutusjuhiseid raudtee ületamisel, rongi sisenemisel ja sealt väljumisel, samuti raudtee piirkonnas liikumisel. Kampaania toimub juulist augustini üle Eesti.

Kuivõrd uued rongid on kiiremad, vaiksemad ja teistsuguse väljanägemisega, muutub harjumuspärane liikluskeskkond nii rongiga liiklejale, raudteed ületavale jalakäijale ja autojuhile kui ka raudtee läheduses liikuvale inimesele. Seetõttu tuleb ohutust silmas pidades olla senisest veelgi tähelepanelikum.

Maksimaalsed sõidukiirused uute rongide tulekuga küll esialgu ei muutu, kuid liikleja peab arvestama sellega, et uute rongide kiirendus kohaltvõtult on märksa suurem ning raudtee ületamine vahetult rongi eest on senisest veelgi ohtlikum. Arvestama peab ka sellega, et uued rongid tekitavad oluliselt vähem müra, mistõttu võib läheneva rongi märkamine osutuda raskemaks. Lisaks muutub rongide sõiduplaan tihedamaks, seetõttu on vajalik olla eriti tähelepanelik ülekäikudel ja ooteplatvormidel liikudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles