Kreisilinnapäeval jagub küllaga tegevust

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ürituse korraldajad

Järgmisel laupäeval on Paides kreisilinnapäev, mis on üks osa ühendus Weissenstein projektist «Vabakondlik Paide».
Üks korraldajaid Rainer Eidemiller andis teada, et ka seekord avastavad nad uusi mõnusaid ja seni kasutamata alasid Paide linnas. Eelmisel korral oli selleks Lembitu park, seekord seavad nad end sisse Väike-Aia tänava äärsel rohealal.

Kreisilinnaplats on seekord jagatud mitmete alade ja tegevuste vahel. Näiteks tegutseb kreisiturg, mis on peamiselt taaskasutusturg, kuhu korraldajad ootavad nii enda kasutuses olnud riiete, tööriistade kui muu sarnase müüjaid. Müügialal leiab ka Talutoiduklubi müümas Järvamaa talunike toodangut, oodatud ka kõik teised pakkuma oma aiasaadusi jms. Platsimaksu ei ole.

Veel on olemas lastemaailm, kus väljas on PiSi mängutuba, kes pakub lastele oma mänguhoovi, Käsitöö Katsikud loovustoaga (templitega kaartide meisterdamine), Kadriorust MiiaMillaManda muuseum, õhupallikloun, loomaaed. Oodatud on muudki lastetegevused.
Loodud on vabakohvikute ala. See on koht, kus igaüks kes soovib tulla välja omaenda ühepäevakohvikuga, saab seda vabalt teha. Eidemiller lausus, et kohal on kindlasti jälle P.A.I. kohvik, kus saab osta nii eurode kui Paide enda raha eest, Kultuurikeskuse memmed pakuvad mulguputru ja pirukaid, PiSi mängutuba pannkooke, oodatud on kõik teisedki.

Veel on Paide SRIK valmis nõustama vanade majade omanikke, toimub vanade akende ennistamise töötuba, loodusvärvide tutvustamine, paekivi töötlemise töötuba, savikrohvi ja põhusavi maja töötuba. Osalemine tasuta
Kreisilaval esinevad Parvepoisid ja Paide linna taidlejad, toimub loeng permakultuurist (kell 11.00), esile astub kloun Sem Fatkin.
Platsil on kohal Paide Welopark ja saab laenutada korda tehtud vanu jalgrattaid.
Kreisilinnapäev algab kell 10 ja hakkab otsi kokku tõmbama kell 15.

Oodatud on vabatahtlikud abilised. Kontakt: wabalinn@weissenstein.ee, telefon 5665 8752.
Kreisilinnapäeva üks korraldajatest on Wabalinn (Paide kogukonnakeskus) koostöös Paide kultuurikeskusega. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles