VIDEOD: Veoautojuhid kihutasid sõidukiga alevikku sajaga sisse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Murelik lugeja saatis Järva Teatajale kaks videot kiiruseületamisest Paidest Väätsale viival teel.

Kuigi videod on filmitud erinevatel päevadel ja kellaaegadel ning kihutavad veoautod on erinevad, on liikuvasse pilti talletatud suhteliselt sarnased situatsioonid.

Nimelt sõidavad Väätsa poole liikuvad veoautod antud teelõigul kiiruspiirgangutest hoolimata (algselt 90, siis 70 ja alevikus 50 km/h) stabiilselt 100 km/h (videotegija auto spidomeetri järgi).

Anonüümseks jääda soovinud videotegija sõnul käib selline kiiruseületamine sel teel pidevalt. Just see asjaolu kannustas teda olukorra videosse talletamiseks lõpuks mobiiltelefoni kasutama.

Videotegija nentis, et ta pole kiiresti sõitmise vastane ja on isegi teatud teelõikudel murdnud pead kehtestatud kiiruspiirangute vajalikkuse üle. Samas nentis ta, et kümneid tonne kaaluvaid ja koormaid vedavate veoautode juhid võiksid siiski rahulikumat sõidustiili näidata, seda enam, et Väätsa alevikku sissesõit kulgeb üle pisikese tõusunuki, mis vähendab ka mittekiirustava autojuhi vaatevälja tunduvalt. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles