Põllumehed kurdavad põua üle

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi põllumeestel on pea pool vajalikust loomasöödast juba kogutud, võivad jätkuvad kuumad suveilmad rohukasvu lausa katastroofiliselt peatada.

Väätsa Agro agronoom Mihkel Metslaid sõnas, et kui esimeselt rohuniitelt saadud silo kogusega võis veel rahule jääda, siis teise niitega enam mitte. «Oleme teist niidet lõpetamas ja pole pooltki esimese niite kogusest kätte saanud, põllud on ikka sedavõrd kuivad. Kui nüüd lähiajal vihma ei tule, võtab ilm juba põua mõõtmed ja ei taha mõeldagi, kui palju kolmandast niitest silo kogume,» sõnas ta.

Kui heinategu soojad ja kuivad ilmad soosisid, siis nüüd on vihma ka Aravete Agro agronoom Andres Kalle ütlust mööda juba väga vaja. «Nii siloteo teiseks niiteks kui ka teraviljapõldudele, kus on tera kasvatamise aeg,» täpsustas ta. «Kuid see vihm võiks nüüd tulla vaikselt ja rahulikult, mitte kui ämbrist. Muidu lööb vilja põllul jälle maha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles