Sel nädalal võiks vältida tehisjärves ujumist

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Selle nädala alguses toimuvad Paide tehisjärvel veetaimestiku niitmistööd. Niitmistööde ajal esmaspäevast pühapäevani pole järves ujumine soovitatav.

Paide tehisjärve veetaimestiku niitmistöid teeb linnavalitsuse tellimusel VKHT OÜ. Tööde teostaja kasutuses olev niiduk niidab 1,5 meetri sügavuselt veetaimed, misjärel kogutakse niidetud taimed kokku ja toimetatakse need kaldale.
Tööde eesmärgiks on tagada tehisjärve heakord ujumiseks aga ka erinevateks suurüritusteks. Näiteks läbib kahe nädala pärast tehisjärve triatloni Eesti meistrivõistluste olümpiadistants ja Eesti karikavõistluste VI etapp.
Linnavalitsuse keskkonnanõuniku Tiina Kivila sõnul on ka eelnevatel aastatel niidetud tehisjärve taimestikku ning sel perioodil ei ole soovitatav tehisjärve ujuma minna. Seetõttu soovitab linnavalitsus niitmistööde ajal ka tänavu 22. juulist kuni 28. juulini tehisjärves vette mitte minna. Sellekohased sildid on ka järve ääres ning samuti hoiab vetelpääste selle nädala vältel üleval hoiatavat kollast lippu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles