Kogukonna pärl veab külaelu

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kogukonna pärl 2013_Tiina ja Jaanus Lohuri pere.
Järvamaa kogukonna pärl 2013_Tiina ja Jaanus Lohuri pere. Foto: MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant

Türi vallas Kurla külas elavad Tiina ja Jaanus Lohur said eile õhtul kätte tunnutuse „Kogukonna pärl“.

Eesti Külaliikumine Kodukandi ja regionaalministri konkursile „Kogukonna pärl“ esitati üle Eesti ligi 100 kandidaati, kelle seast tunnustatakse igas maakonnas üht perekonda.

Tiina ja Jaanus Lohuri perekond pälvis tunnustuse kogukonnaelu aktiivse edendamise eest. Tiitli esitajad kiitsid perekond Lohurit Türi valla kahe küla – Kurla ja Meossaare – vahelise seltsi KUME idee algatamise ja seltsi tegevuse eestvedajmist. "Tiina ja Jaanus koos kolme lapsega on aidanud rajada külale oma külaplatsi ja külamaja ehk KUME-koja, kus pidevalt koos käiakse ning ühiseid ettevõtmisi läbi viiakse. Tänu sellele on külarahvas hakanud uuesti omavahel suhtlema ja ühistegevust väärtustama," seisab kirjelduses. Esitajate arvates vääris tunnustamist seegi, et Lohurid on avatud ja vahetu suhtlemisega ning kui kellelgi külas tekib ükskõik milline probleem, saavad nad sellelt perekonnalt alati nõu ja abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles