Türilt pärit mees renoveeris Sõrve tuletornilinnaku

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrve tuletorn.
Sõrve tuletorn. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Reedel, 2. augustil kell 15 avab Saaremaal, Sõrve sääre tipus asuvas tuletornilinnakus uksed majakatele, merepäästele ja laevahukkudele pühendatud külastuskeskus. Hävimisohust päästetud ajaloolised tuletornihooned peidavad endas lisaks mereteemalistele väljapanekutele ka põhjaliku ülevaate Sõrve sääre sündmusterohkest ajaloost ning unikaalsest loodusest.

MTÜ Sõrve Külastuskeskus eestvedaja, Türilt pärit Andro Roosilehe sõnul on tuletornilinnak tajutav samasugusena kui see poolteist sajandit tagasi kavandati.

«Ainus täiesti uus hoone on hoovis asuv avar simmanimaja, mis toob siia Eestimaa kõige-kõige edelapoolseimasse tippu keset Läänemerd aasta läbi erinevaid kultuurisündmusi. Kui Kaali kraater ja Panga pank on Saaremaal nähtud, siis samaväärne imeline koht kuhu tasub kindlasti kõigil tulla on Sääre tipp. Juba ainuüksi Läänemere kõrgeim majakas – Sõrve tuletorn – väärib oma silmaga väljast uudistamist,» lausus Roosileht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles