Türil algab suur tee-ehitus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Homme algab Lokuta ja Türi vahelise maanteelõigu remont, mille valmimistähtaeg on järgmisel suvel. Tööd lähevad maksma 2 089 652 eurot.

Vastavalt Maanteeameti ja Nordecon ASi vahel sõlmitud lepingule ehitatakse Tallinn-Rapla-Türi maantee 5-kilomeetrisele lõigule Lokuta ja Türi vahel (km 92,0-97,0) kogu ulatuses stabiliseeritavale alusele uus kahekihiline asfaltbetoonkate, kaevatakse uued teekraavid, ehitatakse uued truubid, paigaldatakse uued liikluskorraldusvahendid ning ehitatakse Lokuta raudbetoonsild (95. kilomeetril) ümber torusillaks. Samuti tehakse pikiprofiili parandusi, muudetakse ohutumaks olemasolevad ristmikud ning mahasõidud ja rajatakse Türi linna piirile 1,6 kilomeetri pikkune jalgtee koos välisvalgustusega.

«Jalgteede remont ja ehitus Türi linna lõigul viiakse läbi seetõttu, et olemasolevad jalgteed on lõiguti amortiseerunud või osaliselt ühendused puuduvad. Maanteeremondi koosseisus on kavas linnalõigul lahendada olemasolevate jalgteede ühendamine, et vähendada jalgteede katkemisest tingitud maantee ületamise vajadust. Remondijärgselt kujuneb Türi linnas olemasolevast ja rajatavatest jalgteedest mõlemal pool maanteed pidev jalgteede ühendus,» selgitas Maanteeameti ida regiooni ehitusosakonna peaspetsialist Priit Moor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles