Mäo motohalli projekt jäi toetuseta

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motohall
Motohall Foto: AFP / Scanpix

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustas 9. juunil toetada piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist kaht projekti.

20,7 miljonit krooni läheb Saaremaale  Angla pärandkultuurikeskuse ehitamiseks ning 50 miljonit krooni Sõmerpalu motohalli ehitamiseks ja sisutamiseks.
Roosna-Alliku motoklubi taotlust toetada Mäo motohalli rajamist komisjon ei rahuldanud.
EASi juhatuse liige Tarmo Leppoja põhjendas otsust sellega, et Mäo motohallil oleks olnud turismisettevõtlusele liiga väike mõju. «Sellest programmist toetame projekte, mille elluviimisel suureneb piirkonnas külastajate arv või pikeneb nende sealviibimise aeg, aga suur osa Mäo motohalli külastajatest viibiks piirkonnas lühiajaliselt,» selgitas ta.
Leppoja hinnangul olid Mäo motohalli projekti miinused ka halli väike pindala ja pealtvaatajakohtade hulk ning rahvusvaheliselt tunnustatud treeneri puudumine. «Rahvusvaheliseks treeningukeskuseks ja suurvõistluste kohaks kujunemiseks olid eeldused seega liiga nõrgad,» lisas ta.

 Leppoja märkis, et komisjoni meelest on Sõmerpalu motohallil piirkonna turismiettevõtlusele hoopis suurem mõju.
Leppoja nimetas Sõmerpalu projekti suurimaks plussiks seal juba tegutsevat motospordikeskust.
«Projekti elluviimise järel plaanitakse Sõmerpalus läbi viia ka rahvusvahelisi suurvõistlusi, samuti on projektis mõeldud motospordiga mittetegelevatele külastajatele, kellele luuakse motosporditeemaline ekspositsioon, paigaldatakse motokrossi simulatsiooniseade, näidatakse motosporti tutvustavaid filme ja pakutakse ekskursioone motokompleksis,» täpsustas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles