Paide kuningad asutavad sihtkapitali

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Erakogu

Esmaspäeval kell 12 toimub Paide Kultuurikeskuses Kuningate sihtkapitali asutamise lepingu allkirjastamine. Sihtkapitali eesmärk on tunnustada ja innustada edasipüüdlikke Paide linna ja Järvamaa kodanikke ning Paide linna ja Järvamaa arengu eest seisvaid isikuid.

Loodavat sihtkapitali hakkab juhtima Paide kuningate nõukoda ning sihtkapital asutatakse praeguste ja endiste kuningate poolt tehtud rahaliste sissemaksete põhjal. Tänavu  on sihtkapitalil plaanis koguda raha legendaarse Paide võrkpalluri Peet Raigi bareljeefi jaoks.

Legendaarse Tallinna Kalevi meeskonna võrkpalliveteranid tegid algatuse paigaldamaks Paide E-Piim Spordihalli mälestustähis oma kaptenile Peet (Piilu) Raigile. Bareljeef seatakse E-Piim Spordihoonesse 21. detsembril, kui Paides toimub järjekordne Peet Raigi mälestusturniir. Bareljeefi autoriks on skulptor Tiiu Kirsipuu.

Peet Raigist (1938 – 1998) sai   esimene  eestlane, kes on võistelnud maailmameistrivõistlustel   (NSV Liidu koondises 1966). Ta oli 1968. aastal NSV Liidu meistriks tulnud Kalevi võrkpallimeeskonna kapten. Kalevi võidu väärtust ilmestab fakt, et NSV Liit oli kuuekümnendail aastail ülekaalukalt maailma edukaim võrkpallimaa. Impeeriumi tšempionitiitli   aga   võitis   eestlaste meeskond   eesotsas  Raigiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles