Töövalmis aknatehas maksab maja hinda

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Itiplasti Paides asuva aknatehase hind on odavnenud peaaegu poole jagu, tehas maksab sama palju kui poolteist aastat tagasi küsiti maakonnakeskuses uhkemate eramute eest.

Itiplasti pankrotihaldur Eha Pehk selgitas, et hindas pärast pankroti väljakuulutamist  tehase väärtuseks 7,7 miljonit krooni, millega hoone läks  müüki.


Et huvilisi ei leidunud, odavnes hind 5,7 miljonile kroonile, samal põhjusel tuli aprillis langetada hinda 4,9 miljonile kroonile, kuid ka siis ei leidunud ühtegi ostjat.
Pehk selgitas, et lähipäevil tuleb otsustada, mis aknatehasega edasi teha.

«Ma arvan, et ta läheb müüki ilma alghinnata, kuid alla nelja miljoni krooni ei tohiks küll müüa,» lausus ta. «See on uus, kõigest paar aastat vana tootmishoone, kus võib kohe aknatootmisega algust teha, sest ka sisseseade on olemas.»


Pehki hinnangul oleks aknatehase ost hea investeering ka sel ärimehel, kes plaanib midagi muud tootma hakata, sest hoone asub heas kohas ja on nüüdisaegne ehitis.


Pehk ütles, et nii korras vara pole tal varem pakkuda olnudki, kuid sellest hoolimata läheb müük palju kehvemini kui varem. «Möödunud aastal polnud näiteks Türil sealse puidufirma vara müügiga veel niipalju probleeme,» lisas ta.


Pehk tunnistas, et reklaami peale on helistajaid küll ja ka väljastpoolt Eestit. «Üks Soome firma oli huvitatud, kuid pidas samuti hinda kalliks,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles