Türil õppinud filmimehe loomingut hinnati kõrgelt

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmikaamera
Filmikaamera Foto: Corbis / Scanpix

Riho Västriku dokumentaalfilm "Teekond Araratile" võitis Mägironimise- ja seiklusfilmide festivalil ČortaFest esimese preemia.

IV ČortaFest toimus Serbias Doonau kaldal Čortanovcis 30. augustist 1. septembrini. Osales kaheksateist viimase kolme aasta jooksul tehtud filmi, erinevatel teemadel, alates klassikalistest ekspeditsioonidest, jalgratta- ja lumelauasõiduni. Filmide linastused toimusid "looduslikus keskkonnas" - telgis, 100m kaugusel Doonaust.

Västriku dokumentaalse filmirännaku keskmes on pühaks peetud Ararati mägi, mille tippu esimese eurooplasena tõusis tartlane Friedrich Parrot. Filmigrupp liigub Parroti jälgedes läbi Armeenia ja Türgi Araratile, otsib jälgi Parrotist ja Piibli patriarhist Noast, tutvub piirkonna kultuuri ja loodusega ning vallutab Ararati tipu just nagu Parrot 180 aastat tagasi.

Türi Keskkoolis õppinud Riho Västrik on tunnustatud dokumentaalfilmirežissöör, stsenarist ja filmiprodutsent, keskkonnaajakirjanik, filmioperaator ja ajaloolane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles