Uus maavanem võib tulla Riigikogust

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liikmed Tiina Oraste ja Aivar Riisalu maavanem Üllar Vahtramäe vastuvõtul.
Riigikogu liikmed Tiina Oraste ja Aivar Riisalu maavanem Üllar Vahtramäe vastuvõtul. Foto: Andrus Eesmaa

Kuigi tavaliselt on maavanema ametikoht poliitikutele hea hüppelaud Riigikogusse, võib Järvamaal minna vastupidi – meie uus maavanem võib tulla just Toompea võimukoridoridest. 

Järva maavanema Üllar Vahtramäe ametiaeg lõppeb 2. augustil ja kuigi ta on öelnud, et võib uue maavanema leidmiseni tööd jätkata, ei pruugi regionaalminister talle seda ettepanekut teha. Sel juhul asub uus maavanem ametisse juba paari nädala pärast.
Reformierakonda kuuluv Vahtramäe on varem selgitanud, et tema selles ametis jätkata ei saa, kuna võimuparteid on kokku leppinud, et Järva maavanema koht läheb Isamaa ja Res Publica liidule.

Ka maakonna poliitiline eliit on viimastel päevadel Järva Teatajale kinnitanud, et uut maavanemat otsitakse just selle erakonna ridadest. Praeguse seisuga olevat kaalule jäänud kaks inimest – Riigikogu liige Tiina Oraste ja Imavere vallavanem Jüri Ellram. 
Kui Järva Teataja palus Orastelt kommentaari maavanemaks kandideerimise kohta, siis ei lükanud ta seda väidet ümber ega ka kinnitanud. «Ma ei kommenteeri,» oli ta ainus vastus.
Puhkusel viibiv Jüri Ellram ütles, et on praegu ametis puude lõhkumisega ja maavanemaks saamise kohta ei oska ta midagi öelda. «Mulle pole seda kohta keegi pakkunudki,» lausus ta.

Kui selline pakkumine tuleb, nõustuks Ellram seda kohta vastu võtma ainult tingimusel, kui selgub, milline on maavalitsuste tulevik. «Kui sinna on vaja ainult lintide läbilõikajat, siis ma pole huvitatud,» märkis ta. «Kõnemehi on maailm täis.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles