Täna esietendub Kukenoosi rehes Tõnis Mägi "Tarkus"

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma sõna- ja heliteosesse «Tarkus» on Tõnis Mägi (vasakul) kaasanud ühe solistina Chalice’i, Eesti paremaid muusikuid ja kammerkoori «Head ööd, vend», kes selle juhendaja Pärt Uusbergi meelest lisab tervikule värvi.
Oma sõna- ja heliteosesse «Tarkus» on Tõnis Mägi (vasakul) kaasanud ühe solistina Chalice’i, Eesti paremaid muusikuid ja kammerkoori «Head ööd, vend», kes selle juhendaja Pärt Uusbergi meelest lisab tervikule värvi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tänasest kaheksa korda etendub Kukenoosi  viljakuivatis  Albu valla ja Tallinna Linnateatri koostöö selle suve uuslavastus, laulja Tõnis Mäe sõna- ja heliteos «Tarkus», mille sõnum peaks puudutama igat vaatajat.

Eelmise aasta 1. septembriks  valminud koolioratooriumiga «Tarkus» andis Tõnis Mägi kolm kontserti: Paides, Tartus ja Tallinnas, misjärel paistis talle, et neid oli selgelt vähe ja tahaks veel näidata.
Hea võimalus seda teha avaneski Albu vallavanema Kalju Kertsmiku koostööettepanekuga, projektile oli nõus õla alla panema ka Tallinna Linnateater.
Üleeileõhtuse proovi vaheajal ütles Mägi, et Kukenoosi-etenduste «Tarkus» on põhimõtteliselt sama lugu, küll on lisandunud kolmele solistile, koorile ja ansamblile lugeja: väärikas härrasmees Aarne Üksküla, kes loeb Mägi hinnangul  Eesti võimsaima mõtleja Uku Masingu loomet. «Augustis möödub Masingu sünnist sada aastat – niisiis temale mõeldes,» lisas ta.

Tallinna Linnateatri avalike suhete juhi Kristiina Garancise andmetel oli üleeilseks «Tarkuse» kaheksa etenduse piletitest kolmveerand müüdud. «Eks ole praegu viimase hetke otsus  pilet osta,» ütles ta. «Tõnis Mäge on tuuridel palju nähtud, see etendus on rohkem väiksele ringile.»

«TARKUS»
Etendused Kukenoosi viljakuivatis 6., 7., 8., 9., 11., 12., 13. ja 14. augustil kell 20.
Tekstid: kuningas Saalomon, Blaise Pascal, Bô Yin Râ, dalai-laama,  A. H. Tammsaare, Uku Masing, Kaarel Kuurmaa, Tõnis Mägi.
Solistid: Tõnis Mägi, Chalice, Liidia Mägi.
Lugeja: Aarne Üksküla.
Ansambel: Robert Jürjendal,  Taavi Kerikmäe, Taavo Remmel, Levi-Danel Mägila, Arno Kalbus, Madis Metsamart.
Kammerkoor «Head ööd, vend», dirigent Pärt Uusberg.
Saalis on 400 kohta, pilet maksab 395 kr.

Allikas: Tallinna Linnateater 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles