Maakonnakeskus jättis lapsed tööta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaal jättis raske majandusseisu tõttu õpilasmaleva sel suvel ära Kareda, Koigi, Paide ja Väätsa vald ning eelmistel aastatel paarisajale õpilasele tööd pakkunud Paide linn.

Kui Järva Teataja kevadel eelolevast malevasuvest kirjutas, tunnistasid piirkondlike töö- ja puhkelaagrite koordinaatorid kui ühest suust, et majandussurutis pitsitab valusalt kohalike omavalitsuste eelarveid ning raskendab laagrite korraldamist.
Paide laagrilisi ähvardas palgata jäämine, väiksemad vallad kaalusid kohtade vähendamist.

Ehkki märtsis lubas Paide avatud noortekeskuse juhataja Margit Udam kõigile laagrist osavõtjatele korralikku kõhutäit ja põnevat vaba aja programmi, ütles ta üleeile, et elavale huvile vaatamata tuli teha otsus laager ära jätta.
Järva-Jaani vallavanem Toomas Põldma ütles, et ehkki kevadel polnud veel kindel, kas malevat korraldada raha jätkub, tegi juulis Järva-Jaanis heakorratöid 20 laagrilist. «Heakskiidu said Noorsootöö Keskusele ja Keskkonnainvesteeringute Keskusele esitatud projektid, palgaraha eraldasime ka valla eelarvest,» selgitas ta.

Lõuna-Järvamaa õpilasmaleva projektijuht Erika Teras kinnitas, et viimanegi õpilasmaleva rühm on oma töö lõpetanud ja ees ootavad lõbusad ettevõtmised. «Augustis on Järvamaal malevate ühine seikluspäev ja Toosikannus Eesti õpilasmalevate kokkutulek,» täpsustas ta.
Ehkki laste laagrihuvi oli Terase tähelepanekut mööda harjumuspäraselt suur, sai Türi ja Imavere lapsi koondavast laagrist tänavu osa 68 õpilast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles