Veidraid mune munev kana elab kui paradiisis

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Väätsa kana imeliku kujuga muna tekitas lugejates nii suurt huvi, et Järva Teataja käis kohapeal uudistamas, milline imepärane lind neid vigureid oma kehast välja poetab.

Väätsalasel Leili Valduril on 12 kana ja üks kukk. Kümme kana on pruunid, kellest üks maksis ligi sada krooni, ning üks must ja valge kana, kes on samas hoovis välja hautud ja seetõttu tasuta käes.

Milline neist imeliku kujuga mune väljastab, ei oska perenaine Leili öelda, sest kanad jalutavad vabalt mööda hoovi ringi ja munevad sinna, kuhu nende kanaaru seda õigeks peab.

Kui varem on munad ikka ovaalsed olnud, siis viimasel ajal on Valdur leidnud ka imelikuga kujuga mune.
Linnuvabrikus külg külje kõrval puurides elavad kanad oleksid kindlasti nõus ka kandilisi mune munema, kui aga pääseksid niisuguse elu peale, nagu on Valduri sulelised.

Suvel on kanad koos kukega omas aias, kui peenardelt saak koristatud, saavad nad kogu hoovi enda kasutusse. Jookse või hingetuks, ei mingit puuri – kanade paradiis!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles