Teadlased hakkavad Paide õpilastele tunde andma

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval andsid Paide gümnaasiumis tunde Tartu Ülikooli teadlased.
Neljapäeval andsid Paide gümnaasiumis tunde Tartu Ülikooli teadlased. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile allkirjastasid Paide gümnaasium ning Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskond koostööleppe, mille järgi hakkavad gümnaasiumi looduskallakuga klassidele tunde andma ka ülikooli õppejõud.

Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna dekaan Peeter Burk sõnas, et Paide gümnaasium on esimene kool Eestis, kus looduskallakuga klass alustab juba põhikooliastmes. «Paide gümnaasium on selles suhtes teeraja kogu Eestis,» lisas ta.

Paide gümnaasiumi direktor Vello Talviste selgitas, et koostöö Tartu Ülikooliga algas eelmisel aastal, kui õpilasi käisid õpetamas ülikooli õppejõud ja kool tegi õppereise Tartusse. «Seitsmeaastane õppetsükkel annab võimaluse tungida veelgi sügavamale loodusteaduste maailma,» lausus ta.

Loodusteaduste ja matemaatika valdkonnas algas tänavu õppeaasta Paide gümnaasiumile ka teise üllatusega, nimelt pälvis kooli kirjutatud kavand Euroopa Liidu struktuurifondidest 1,7 miljoni krooni toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles