Päästjad ja Nublu õpetavad mudilastele tuleohutust

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru komando mehed käisid Järva-Jaani lasteaia mudilastele kõnelemas tuleohutusest.
Koeru komando mehed käisid Järva-Jaani lasteaia mudilastele kõnelemas tuleohutusest. Foto: Päästeamet

Sügisest jagab kavand «Nublu aitab» Järvamaa lasteaedade mudilastele jälle tuleohutusteadmisi.

Lääne-Eesti päästekeskuse ennetusbüroo vanemspetsialist Kairet Kõljalg selgitas, et päästjad lähevad maakonna kõikidesse lasteaedadesse. «Kavandi eesmärk on õpetada lapsi ohtu ette nägema, aga ka ohu korral õigesti käituma,» ütles ta. «Selleks et lastel oleks õpetussõnu lihtsam mõista, on kaasatud päästekoer Nublu, kes selgitab ohutu käitumise põhitõdesid lastepäraselt.»

Kõljalg sõnas, et päästjad näitavad lastele päästetehnikat ja selgitavad, miks päästjad tohivad minna tulekahju ajal majja sisse ja millist varustust nad kasutavad selleks, et ennast tule ja suitsu eest kaitsta. «Koos päästjate ja Nubluga õpivad mudilased, kuidas suitsu täis majast ohutult välja liikuda,» lisas ta.

Kõik kavandis kaasa teevad lapsed saavad Jänku Jussi päästeala värviraamatu «Juss õpib evakueeruma,» mille pilte värvides tuletada meelde, mida päästjad õpetasid.
«Nublu aitab» kavand sai alguse 2003. aastal Järvamaalt, tänavu on see jõudnud kõikidesse lasteaedadesse üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles