Parteid lubavad Paidesse uue turuhoone ehitada

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Posti ja Rüütli tänava nurgal vana turu räästa all kaubeldakse praegu nii kala kui köögiviljadega. Kui uskuda parteide lubadusi, pääsevad kauplejad lähiajal sooja turuhoonesse, mis on avatud aasta ringi.
Posti ja Rüütli tänava nurgal vana turu räästa all kaubeldakse praegu nii kala kui köögiviljadega. Kui uskuda parteide lubadusi, pääsevad kauplejad lähiajal sooja turuhoonesse, mis on avatud aasta ringi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kõik Paides kandideerivad erakonnad lubavad valijatele, et nelja aasta jooksul kerkib linna aasta ringi töötav turuhoone, kus hakkavad kauplema ümberkaudsed talunikud.

Reformierakonna linnapeakandidaat Üllar Vahtramäe meelest peaks kesklinnas asuma turuhoone, kust saab osta nii liha, kala kui ka juur- ja puuvilju. «Kindlasti peaks saama sealt osta meie talunike toodangut,» lisas ta.
Kuhu täpselt turuhoone tuleb, ei osanud Vahtramäe öelda, kuid loodab, et see rajatakse koostöös linna ja eraettevõtjatega.

Isamaa ja Res Publica Liidu linnapeakandidaat Kaido Ivask ütles, et turu asukoht tuleb määrata linna üldplaneeringuga.
Kui turu rahastamisest oleks huvitatud eraettevõtlus, ei tohiks linn Ivaski selgitusel sellega kindlasti konkureerima hakata, vaid tegema koostööd.

Vana Paide turg pole Ivaski hinnangul ajaga kaasa läinud. Kui Paide Keskväljak saab uue väljanägemise, võiks osa müüjaid Ivaski meelest suvekuudeks sinna üle tulla.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles