Koduomanike liit asub toetama Pogi OÜ kohtusse kaebamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pogi katlamaja
Pogi katlamaja Foto: Tiit Reinberg

Möödunud nädalal kiitis valitsus heaks Eesti omanike keskliidu (EOKL) algatusel koostatud monopolide ohjeldamise seaduseelnõu, mis seaduse jõustudes võib alandada Paide toasooja hinda.

Paide koduomanike liidu juht Priit Värk ütles, et eelnõu kohaselt läheks Paide kaugküttehinna kooskõlastus selleks erialast pädevust mitte omava linnavalitsuse käest konkurentsiametile.


Eesti omanike keskliidu peasekretär Taavi Madiberki märkis, et Paide toasooja hind on põhjendamatult kõrge. «Hinna tõstmiseks esitati taotlus ajal, kui nafta maailmaturu hinnad olid praegusest tunduvalt kõrgemad,» põhjendas Madiberk.


Ka vahepealne toormehinna järsk langus ei vähendanud Paide koduomanike soojaarvet. «Monopolide ohjamise seadusemuudatustega oleks nii kaugkütte kui ka veemonopol sunnitud automaatselt alandma hinda, kui nende tootmiskulud on vähenenud vähemalt viis protsenti,» selgitas Madiberk.


Samuti tervitab EOKL Paide koduomanike liidu juhi Priit Värgi alustatud võitlust kaugküttehinna alandamiseks. «Juhul kui konkurentsiameti praegune menetlus tulemust ei anna ning Pogi OÜ põhjendamatult kõrget toasooja hinda ei langeta, on liit valmis toetama Pogi OÜ vastu kohtusse minekut, alandamaks hindu ning välja nõudmaks tarbijatele põhjendamatult tekitatud kahju,» ütles Madiberk.


Möödunud nädalal ütles Pogi OÜ tegevjuht Rein Rebas Järva Teatajale, et hind pole liiga kallis, umbes niisugune on ka Eesti keskmine hind. «Meil on niigi Järvamaa kõige madalam ja ka vabariigis üks madalamaid hindasid,» märkis ta.


Rebas selgitas, et soojahind ei sõltu ainult kütuse hinnast, vaid ka investeeringutele kuluvast rahast. «Tegime peaaegu kahe miljoni krooniga remonti ja oleme investeerinud üle 30 miljoni sooja tegemisse, laenud on vaja tagasi maksta, aga me oleme suutnud hinda siiski all hoida,» lausus ta.


Rebase hinnangul ei saa hinda odavamaks lasta, sest siis tähendaks see, et raha kokkuhoidmiseks tuleks suvel üldse mitte kütta ja inimestelt soe vesi ära võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles