Häälte ülelugemine võttis volinikukoha

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Särg.
Peeter Särg. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Türi valla valimiskomisjon luges esmaspäeva õhtul uuesti üle hääletussedelid ja kontrollis protokolle, mille tulemusel selgus, et Sotsiaaldemokraatliku Valiku kandidaat Peeter Särg sai kümme häält vähem.

Kui esialgu oli valimiskomisjoni kodulehel kirjas, et tema poolt hääletas 65 inimest, siis tegelikult kogus ta 55 inimese toetuse. Häälte arvu vähenemise tõttu jäi Särg volinikukohast ilma, tema asemel pääses sinna samasse nimekirja kuuluv Reet Länkur, kes kogus 59 häält. Türi vallasekretär Lii Laanemets selgitas, et jaoskonnad pidid kehtivad hääletussedelid panema kandidaatide kaupa ümbrikusse ja märkima sellele sedelite arvu.

Nende alusel koostas komisjon protokolli. Kontrollimisel selgus, et Peeter Särjele oli protokollis märgitud hääli kümne rohkem. «Kandidaadi hääletussedeleid sisaldavale ümbrikule oli märgitud arv 28, kuigi kehtivaid sedeleid oli ümbrikus 18,» täpsustas Laanemets. «Välja antud sedelite arv klappis ja see tähendab, et ühtegi sedelit kadunud ei olnud.» (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles