Järvalane tunnistati parimaks arendajaks

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maie Kukk (esiplaanil) ulatamas auhinda Minni Mangmannile kaunima varsa konkursil
Maie Kukk (esiplaanil) ulatamas auhinda Minni Mangmannile kaunima varsa konkursil Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Põllumajandusmuuseumis toimunud Eesti kaunimate tõuloomade näitus-konkursil nimetati Järvamaa hobusekasvataja Maie Kukk parimaks tõuaretajaks.

Täna toimus Eesti Põllumajandusmuuseumis Ülenurmel „Tartu sügisnäitus ja Tõuloom 2013“, kus Eesti tõuaretusorganisatsiooni 20. tegevusaasta puhul tunnustati nelja loomaliigi parimat tõuaretajat läbi aegade. Järvamaalt ulatati aukiri hobusekasvatajale Maie Kukele, kes oskas küll eeldada, et ta võib tunnustatud saada, kuid pidas seda ikkagi meeldivaks. „Ju olen oma tööga jõudnud sinnamaani, et tuleb lasta ka ennast tänada. Ega see kerge pole, kuid ju ma nõustun ikka vähehaaval aina enam, et kõiges saavutatus on mul ikka oma roll,“ sõnas ta.

Maie Kukk esindas näitusel Järvamaad tänavu kaunimaks araabiatõugu hobuseks nimetatud hobusega Virginia, kes koos ratsanik Minni Mangmanniga esinesid  väga hästi, kuid finaali seekord ei pääsenud. "Jäime seale ja pullile alla," naljatles Kukk.  Vallatlev suurt kasvu emis oli publiku südame võitnud kohe esimesest pilgust ja publiku plaksutuste mõõtmisel pääses finaali ka hele lihaveise tõugu pullvasikas.  Eelmisel aastal oli Kukk näitusel kahe hobusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles