Suisapäisa hakkab rinda pistma maailma paremate kooridega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval aastal jääb Laululahing ETV programmist välja
Tuleval aastal jääb Laululahing ETV programmist välja Foto: Artur Sadovski/Postimees

Taanis aset leidva Põhjamaade maineka koorifestivali Aarhus International Choir Competition 2010 eelžürii otsustas kutsuda konkursile üle maailma kokku kaheksa koori. Nende hulka mahtus ka ETV saate «Laululahing» 2008. aasta võitja segakoor Suisapäisa Türilt.

Eesti kooriühingu esimees Aarne Saluveer ütles, et Suisapäisa pääs Aarhusi festivalile on hea uudis ja meenutades Suisapäisa esinemist koorifestivalil «Tallinn 2009», ka täiesti oodatud saavutus.


Saluveer lisas, et taanlastel on head võimalused sellise tasemega festivale korraldada ja meelitada tipptasemel koore korraliku auhinnarahaga.


Festivali esimese koha preemia on 100 000, teise koha 50 000 ja kolmanda koha auhind 30 000 Taani krooni.


Saluveer avaldas lootust, et Suisapäisa suudab Aarhusi festivali näha suurelt ja arvestab, et see on maailmaklassi konkurss. «Seal ei saa tugineda ainult eesti koorimuusikale, konkursile tuleb vaadata laiema pilguga, et olla võrdne teiste osalevate tippkooridega,» lisas ta.


Suisapäisa laulja Helina Kuljus tunnistas, et Taani-konkurss on Suisapäisale seni ilmselt suurim proovikivi, sest tegemist on poolprofessionaalsete kooridega üle maailma. «Jõuda kaheksa festivalile valitud koori hulka on juba ise suur saavutus, millele kindlasti aitas kaasa tasemel esinemine koorifestivalil «Tallinn 2009»,» märkis ta.


Aarhusi koorifestivali kunstilise juhi Carsten Seyer-Hanseni kinnitusel oli kooride huvi järgmisel suvel tuleva konkursi vastu ülisuur.


Rahvusvaheline Aarhusi koorifestival kestab 29. juunist 4. juulini ning on mõeldud segakooridele, kus on 12-35 lauljat. Koor võib koosneda kas osaliselt või täielikult kutselistest lauljatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles