Endistest firmaomanikest said mõisanaabrid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolu mõis.
Kolu mõis. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Turgel Grupi endised omanikud Andrus Eensoo ja Kalju Künnapu on nüüd mõlemad mõisaomanikud, Eensoo kodu on 2002. aastast Käru mõis, poolteist nädalat tagasi sai Künnapu Kolu mõisa omanikuks.

Oktoobri lõpul Türi vallas asuva Kolu mõisa 5,8 miljoni krooniga müüki pannud PMC Ehituse omanik ja juhataja Priit Pae sai mõisakompleksi müütada vaid nädala, kui eelmisel teisipäeval vahetas see juba omanikku.


Kuus Kolu mõisa juurde kuuluvat kinnistut ostis ära Türi ettevõte Sell-Est, mille juhatuse esimees on Kalju Künnapu.


Kinnistutel asuvad mõisahoone, selle juurde kuuluv elamu ja meiereihoone, kolm kinnistut on hoonestamata. Kinnistute kogupind ulatub ligi 50 hektarini. «Meile on see investeering, ise me seal elama ei hakka,» selgitas  Sell-Esti juhatuse liige Martin Künnapu.


Täpsemaid plaane ei soostunud Künnapu tutvustama, sest tehing on alles nii värske. «Üks plaan meil on, aga enne kinnitamist ei taha sellest rääkida,» lausus ta.  «Eelmised omanikud on välja käinud igasuguseid suuri plaane, aga ükski nendest pole teostunud, me ei taha sama viga teha.»


Künnapu lubas, et maa-ala jääb avatuks ja seda hoiavad nad korras. Kuigi Künnapu ütlust mööda on eelmised omanikud panustanud mõisa välisilmele ja seda päris palju korda teinud, on neilgi plaan esmajärjekorras just välisilmet kõpitseda. «Mõne aknaaugu ees on kile ja praegu pimedal ajal paistab mõis õhtuti pisut trööstitu, mingi valgustus võiks seal olla,» selgitas ta.


Kolu mõisa endine omanik Priit Pae, kes ostis mõisa 2007. aasta märtsis ja tahtis sinna rajada konverentside ja kultuuriürituste kohta, oli sunnitud kompleksi müüma, sest raha ennistada polnud.


Kolu mõisa ja selle juurde kuuluvad maad ostis PMC Ehitus pankrotivarana, varem kuulusid need Concordia ülikooli rajajatele Mart ja Mari-Ann Susile, kes omakorda ostsid mõisa 1995. aastal Türi vallalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles