Üürivõlgnike lisa oleneb ilmataadist

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Järjest rohkem jätavad inimesed kommunaalmaksed maksmata, mistõttu võivad lähenevad talvekuud võlgnike hulka kiiresti suurendada.

Türil kuue korteriühistu juhatuse esimees Irina Kaljusaar tunnistas, et võlad on viimasel ajal suurenenud. «Osal inimestel oleks masu nagu vabanduseks, et nüüd ei pea komunaalkulusid maksma,» sõnas ta.

Kaljusaar selgitusel jäävad võlgu enamasti inimesed, kell on ka varem maksehäireid olnud. Üheks võlgade suurenemise põhjuseks peab ta, et inimesed on üle oma võimete elanud ning liigselt laene ja liisinguid võtnud.

Vähem oluline mõjur pole Kaljusaare meelest ka inimese suhtumine. «Üks võlglane, kes elab ja töötab Türil, ostis hiljuti auto,» lausus ta. «Kui inimesel on kommunaalmaksed maksmata, ei tohiks tal ka auto tarvis raha olla.»
Kaljusaar selgitas, et enamik inimesi saab pärast vestlust aru, et nii nagu poest ei saa tasuta süüa, tuleb ka toasooja eest maksta.

Paide Elamuhoolduse juhataja Enn Piir selgitas, et võlglaste hulk pole järsult suurenenud, kuid lähikuudel võib olukord kiiresti halveneda. «Külmade saabudes lähevad arved ju palju suuremaks,» põhjendas ta.
Ka Paide Elamuhooldus käib võlglastega kohut, kuid Piiri ütlust mööda on see viimane võimalus. «Kohtusse läheme inimestega, kes pole huvitatud probleem lahendama,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles