Karjääripäeva külastas sadu noori

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna oli Paide kultuurikeskuses Järvamaa karjääripäev «Lingid tulevikku», kus tuntud karjäärinõustaja kõneles unistuste töökoha leidmisest ning kutse- ja kõrgkoolid tutvustasid erialasid.

Kultuurikeskuses käis päeva jooksul ligi 300 noort üle Järvamaa.
Rohkem huvilisi oli Tartu lennuakadeemia laua juures, kus sai proovida simulaatori abil lennukiga tõusmist ja maandumist. Kooli üliõpilane ja töötaja Kaupo Sillam märkis, et tüdrukud maanduvad sujuvamalt, poisid kipuvad torni maha sõitma.

Tartu tervishoiu kõrgkooli laua juures sai teha tutvust prepareeritud parasiitidega, mõõta vererõhku ja võtta käemulaaži veenist verd.

Luua metsanduskool tutvustas arboristi elukutset ja oli võtnud ühes vastava varustuse.
Arborist on spetsialist, kes hooldab puid kogu nende eluea vältel.

Kesk-Eesti noortekeskuse juhataja Eve Siilak sõnas, et noored kiitsid ka karjääripäeva peaesinejat, saatest «Tööotsija» tuntud nõustajat ja Rocca al Mare kooli karjääriõpetuse õpetajat Tiina Saart, kes selgitas, kuidas jõuda unistuste töökohale, ja tutvustas olukorda tööturul ehk kuidas tööga õnnelikuks saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles