Õpilaste jõululaat meelitas kauplema

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Türi turuplatsil oli eile õhtul kuues Järvamaa õpilaste jõululaat. Korraldaja Loona Pärl sõnas, et ta väljastas 62 müügiluba, seega oli platsil kauplemas üle saja õpilase kaheksast koolist.


Oma tooteid oli pakkumas viis õpilasfirmat, üks neist Raplamaalt. Lisaks oli võimalik osta Türi piirkonna käsitöötegijate näputööd.
Esimest korda oli õpilaste jõululaat õues. Pärl selgitas, et eelmistel aastatel on laat olnud Türi kultuurimajas, aga et seal käib praegu remont, polnud muud võimalust, kui teha laat õues või päris ära jätta.

Korraldajatele tuli vastu Türi aianduse ja mesinduse selts, kes kutsus lapsed turuplatsile kauplema. Lisaks andis selts noorte käsutusse oma maja teise korruse, kus õpilasfirma pidas kohvikut. Õues oli müüjatel katusealune ja soojendada said nad end lõkke ääres. Meelelahutust pakkusid Maribeli ja Hotspordi tantsijad. Jõululaadal kaubeldi omatehtud esemetega alates käsitööst kuni piparkookide, muhvinite ja vahvliteni välja. Müüdi ka pardi- ja kanamune, patju, ehteid ja linnumaju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles