Vahistatud ei mahu arestimajadesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuna arestimajad on 99% täis ja uusi vahistatuid vastu enam ei võeta, saatis siseminister Marko Pomerants justiitsminister Rein Langile kirja, kus soovib kas olukorra lahendamist või vahistamise lõpetamist.


Lääne Politseiprefektuuri juhtimiskeskuse ülemkomissar Olev Naarits ütles, et Paide politseijaoskonna arestimaja täituvus oli tänahommikuse seisuga 82%, kuid kõikide Lääne politseiprefektuuri kuuluvate kuue maakonna arestimajade täituvus kokku oli 100%.


„See tähendab, et mõnes teises meie poolt hallatavas arestimas on täituvus üle 100 %," selgitas ta.


Selline täituvus on tema kinnitusel ebatavaline.


Naaritsa sõnul võib arestimajade seis muutuda tundidega. „Kui hommikune seis oli 82 %, siis mõne aja möödudes võib see olla juba 100 %, samuti võib ka 82 % juures tekkida olukord, et arestimajja ei ole võimalik paigutada ühtegi kinnipeetud isikut, kuna peame järgima seadusest tulenevat eraldihoidmise printsiipi," ütles ta.


Probleem tekib Naaritsa hinnangul sellest, et vanglad ei võta vastu vahialuseid, kuigi politsei on nende suhtes kõik menetlustoimingud teostanud.


Politseiameti andmete kohaselt ei võta Tallinna vangla politseist vastu vahistatuid alates 24. novembrist, viidates sellele, et neil pole selleks kohti. Samal ajal on Põhja politseiprefektuuri arestimajja vastu võetud vastu 35 vahistatut.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles