Koolijuhil lasub võimalik löömiskahtlustus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei uuris, kas Päinurme internaatkooli direktor Kulno Klein tarvitas õpilaste suhtes vägivalda. Kleini sõnul hoidis ta lihtsalt kinni last, kes oleks võinud endale või teistele haiget teha.
Politsei uuris, kas Päinurme internaatkooli direktor Kulno Klein tarvitas õpilaste suhtes vägivalda. Kleini sõnul hoidis ta lihtsalt kinni last, kes oleks võinud endale või teistele haiget teha. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Politsei uurib, kas Päinurme internaatkooli direktor Kulno Klein tarvitas õpilase suhtes füüsilist vägivalda või mitte. Klein kardab, et võib seetõttu jääda konkursil ametikohast ilma, ministeeriumi väitel ei saa Klein nagunii enam koolijuhiks kandideerida.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Külli Kivioja ütles, et Kulno Kleini suhtes on algatatud kriminaalmenetlus võimaliku löömise selgitamiseks. «Uurimine käib ja praegu pole kahtlustust esitatud,» täpsustas ta. «Uurimine selgitab, mis juhtus ja kas üldse midagi juhtus.»

Kulno Klein selgitas, et uurimine käib juhtumi üle, kus ta püüdis koolis kinni ühe lapse, kes oleks võinud nii endale kui ka teistele viga teha.

Klein märkis, et juhtunut tagantjärele analüüsides on temagi kahelnud, kas käitus sel hetkel õigesti. «Arvan siiski, et käitusin õigesti,» lisas ta.

Kuigi teisipäevases Postimehes oli kuulutus, et otsitakse Päinurme internaatkoolile direktorit, kes asuks esimesel võimalusel tööle, pole Kleini väitel see põhjustatud sellest vahejuhtumist, vaid tal on aastane tööleping. «Et mul pole kõrgharidust, on leping sõlmitud alati aastaks,» lisas ta.
Klein ütles, et on direktoriks kandideerinud juba neli või viis korda ning kavatseb seegi kord seda teha.

Haridus- ja teadusministeerium leiab siiski, et Kulno Klein enam direktoriks ei sobi. Kommunikatsioonibüroo konsultant Asso Ladva lausus, et Klein Päinurme internaatkooli juhiks kandideerida ei saa, sest tal pole vastavat haridust. «Isegi, kui ta esitaks avalduse, siis tõstetaks see kohe kõrvale,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles